Allister Godfrey Renovation

We designed this major referbishment and extension of the existing property to fulfil the requirements of a maturing family. It involved the demolition of the garage to make way for a two-storey side extension, the removal of the roof to create a master bedroom suite and a single storey rear kitchen extension.

The reconfigured entrance is part of an impressive triple height space with new staircase. From the hallway views through the house and to the garden beyond draw you through to the main living area.

The rear single-storey extension has two double pitches providing the kitchen and dining area with a spacious vaulted ceiling. We moved the steps down to the garden to the interior to gain as much headroom as possible. An oriel window with integral seat provides a connection to the garden when the weather is inclement.

Alongside the extension works, the existing house has been given a thermal upgrade, triple glazed windows and underfloor heating. A once draughty and cold house has been transformed into a modern, spacious and light-filled home for the family.

Visit website

Gallery

Our sponsors