Rooflight

Artemis Barn, located in the village of Castleton within the Peak District National Park, is a great example of what you can do by choosing our rooflight. Having originally been in agricultural use for over 250 years, the barn eventually became derelict in the 1990’s.

CE+CA Studio were approached by their clients to convert the remaining stone barn into an innovative family home.  Daylight was key on this renovation project; thoughtful positioning of the windows animates the building throughout the year.  The materials used clearly delineate, yet reinforce, the agricultural past of the building.  The new reclaimed stone roof restores the mass of the original building, punctured by a large rooflight dropping light into the heart of the space.

As the barn is located within the Peak District National Park, strict planning restrictions meant that each element of the refurbishment was scrutinised by planners. Architect Howard Evans of CE+CA Studio chose to specify the Conservation Rooflight as it met both the aesthetic and performance needs of the architect, whilst also being approved by the planning officers.

Three Studio Designer Conservation Rooflights, two measuring 2475mm x 1028mm and one measuring 1368mm x 1028mm were specified for the scheme. Alongside these rooflights, CE+CA Studio also specified three CR9 rooflights measuring 717mm x 1028mm.

Learn more: The Studio Range

“The Conservation Rooflight is a great looking product that performs well in the context of the barn. We have enjoyed being able to specify this rooflight” says Howard Evans, CE+CA Studio.

In 2017, Artemis Barn won a RIBA East Midlands Award and a RIBA East Midlands Conservation Award.

Gallery

Our sponsors