Vita Architecture home

Location: Reigate, Surrey

Project type: Residential refurbishment and extension

Size: 98m²

Date: 2017

This renovation was a retirement gift from a loving husband to his wife. Based in Reigate, Surrey, the couple asked for a place where they could enjoy their garden while sipping tea and watching the world go by.

Initially, thoughts of a traditional extension with pitched roofs and bi-fold doors were suggested by the client. However, after several design discussions we were able to develop a proposal that gave them a balcony space instead of a pitched roof. This doubled the area available and gave them picturesque views across the garden.

Downstairs, the idea of bi-fold doors soon disappeared, replaced instead with a fully glazed sliding door system and a stunning opening corner. Careful detailing and specifications mean that the glazing system’s thin 18mm frames allow maximum amounts of daylight to flood the interiors.

The result is a glass and aluminium-clad extension with an opening corner which blends the interior into the exterior, giving the couple the space to truly enjoy their garden from.

Visit our website to find out more about the project.

Gallery

Our sponsors