Contemporary house with glass wall

Located on the western edge of rural Bedfordshire, this site has a beautiful stream and idyllic surroundings. Our proposals included the recreation of woodland environments whilst also making landscape improvements through the demolition of the existing farm and agricultural buildings creating a high-level design quality single dwelling in open countryside.

The design driver was to allow the building to flow out from the landscape with a geology-based inspiration in its tectonic and geological forms. Utilising local materials and drawing upon the benefits of a significantly enhanced landscaping solution locally to the dwelling and to dozens of acres around provides a holistic solution allowing the built form to settle into the landscape, constituting a hidden gem within the countryside.

Nestling into the countryside the dwelling lies low to the ground from the main approach. Glass elevations towards the garden and pond provide a connection with the surroundings and a sense of peaceful spaciousness.

Gallery

Our sponsors