Baufritz - House Fortescue External Shot

Built on a continuous slope with unobstructed views over the Bristol Channel, the house grows out of its surroundings. Visible only from the sea and situated in extensive landscaped gardens.

The basement accommodates a games room, plant room, space to store provisions and has a one-bedroom flat providing multi generational living. The basement is constructed using beautiful yellow stone and has an almost floating feel reminiscent of the dry-stone walls constructed to divide local fields.

As you transition to the ground and first floor, via a light flooded stairwell, the building moves from the traditional to the modern. Finished in a redwood and oyster white render, the upper floors bring out the modern architecture that you recognise as Baufritz. All rooms come with bright big windows providing views of either the sea or surrounding woodlands. Long terraces, coupled with big glass doors, allow seamless transition to outside. The house design draws inspiration from Scandinavia and New England.

On the ground floor the large sea facing family sitting room and balcony form the house core. Adjoining dining and living areas such as a study, arts room, home cinema and storage room face the beautiful woodlands. The generous entrance area, makes for a great light filled living space.

On the first floor are the sleeping quarters with a stunning master bedroom and ensuite bathroom and three further bedrooms. The elegant style of the interior design was achieved with Baufritz´s top of the range materials e.g. walnut parquet and natural stone flooring, bespoke designed kitchen. The external elements are constructed using red finished timber and a pearl white rendering. Windows and doors are finished in a light grey the saddle roof is furnished with grey roof tiles.

The build was constructed as an eco-friendly, low energy house for healthy living. All windows are triple-glazed. Only non-chemical natural materials have been used throughout. The shell is 100% biodegradable. A very large PV coupled with a ground source heatpump, reduces energy.

Find out more about this project

Gallery

Our sponsors