Architects Mathewson Waters Exterior

Where: Devizes, Wiltshire

Background and Client brief: To create an individual modest new home within a small, linear plot in a sensitive, historical edge of town location.

Challenges: The site is in a location where planning permission was difficult to achieve because of the effect on the setting of a listed lodge house. It was essential, therefore, to undertake a pre-application consultation with the planning & conservation officers and to prepare a robust justification for the proposed design being non-harmful in that sensitive context.

Choices/Style: A contemporary style was proposed, using bold fenestration but traditional facing materials, including reclaimed roof tiles. The interior is fairly open plan and has 3 bedrooms. The house has solar PV panels and rainwater harvesting for the WCs and washing machine.

View more residential project by clicking here

Visit website

Gallery

Our sponsors